C smyckedesign erbjuder unika, handgjorda smycken i silver designade av Catarina Hjälmén
HEM      GALLERI      OM CATARINA      AKTUELLT      KÖP / ÅTERFÖRSÄLJARE      KONTAKT
 
CATARINA HJÄLMÉN
"Ett steg i sänder!
Och sedan ett steg till!
Det blir lustigt att se vad som händer
när man går åt det håll man själv vill"
Kent Andersson


Sedan 2005 driver jag företaget C smyckedesign. Till slut gick jag åt det håll jag själv ville och jag har aldrig ångrat mig.

Jag är uppvuxen i Dingle i Bohuslän men bor sedan många år i Stora Höga, ett litet samhälle vid Hakefjorden. Här hemma har jag min verkstad och ateljé där jag med stor glädje tar emot mina kunder.

Jag skapar smycken i silver som jag hoppas skall göra någon lycklig. Det är små kollektioner, smycken i några få exemplar, eller helt unika där man blir ensam om det smycke man valt. Det är för mig en glädje att skapa det, och förhoppningsvis för dig som kund en glädje att bära ett helt unikt smycke designat av Catarina Hjälmén.

Oftast arbetar jag i 925 sterlingsilver men ibland även i guld. Jag tycker om att återanvända, så borrkärnor från den Bohuslänska stenindustrin kan bli till inslag i t ex en ring. Även drivved som havet vårdat under lång tid finner en plats i min verkstad och till slut kanske blir till ett halssmycke.

De naturobservationer jag gör i min vardag, såsom ljusskiftningar, isformationer och väderfenomen ger mig energi. Jag finner ro i naturen och känner en djup ödmjukhet inför de enkla stilleben som naturen själv skapar. Ett mellanrum, en form i möbel, en skugga är andra saker som inspirerar mig.

Mina arbeten har sitt ursprung i silvrets specifika förutsättningar och är skapade med hjälp av traditionella verktyg och metoder, där uttrycket ligger till grund. Jag vill vara nära materialet, och silvrets plasticitet och begränsningar blir till en utmaning.

I min arbetsprocess använder jag ofta papper som första steg, men aldrig sista. Där har silvret sin självklara plats.

Välkommen in i min värld!

KLICKA FÖR CV >>
Catarina Hjälmén smyckedesigner
C smyckedesign, Catarina Hjälmén
Huldas väg 34, 444 61 Stora Höga
Telefon: 070-774 30 03
info@csmyckedesign.se